Поправка на часовници, ремонт на мъжки и дамски маркови часовници

Най много се ремонтират модели мъжки и дамски часовници, които струват над 15 лева.За да бъдете винаги в тон с времето и с един ритъм заедно с модните тенденции, имате нужда от добър марков часовник. Този оригинален часовник ще ви гарантира, че няма да закъснеете за работа, някакво мироприятие или важна делова среща. Поставянето на модерен оригинален часовник ще осигури и необходимия стил на вашата ръка, като и предаде изящество и забележимост.

При повреда на часовник, ще трябва да заплатите между 7 и 2000 лева за неговата поправка. Тук става дума за среден клас мъжки часовници или дамски маркови часовници. Сумата се определя от модела на часовника и частите, които трябва да се подменят или реставрират при ремонтната дейност на Вашия часовник. Най-често се ремонтират часовници, които струват повече от 15 лева, защото имат все пак някаква стойност, било тя и сантиментална. Хората се отказват от ремонт на модели часовници с цени между 5 – 10 лева и предпочитат да си купят нов часовник. Редовно се налага да се сменят и счупени стъкла или износени вътрешни компоненти на мъжките или дамските часовници. За такава поправка се плаща между 7 и 35 лева.

В един модел часовник има средно около двеста части и тяхната поправка при най-скъпите марки часовници може да достигне и до 2000 лева. При ремонта на марков оригинален часовник може да се наложи и компютърна диагностика. Това означава, че благодарение на компютърна програма и хардуер има възможност да се извърши цялостно „диагностициране“ на работата и механизма на часовника. Чрез програмата се локализира къде е проблемът в работата на механизма. След ремонта на часовника има възможност за уточняване на хода на часовника с грешка до 1 секунда на месец. Това обаче е само статично регулиране. При носене часовникът има по-големи отклонения поради факта, че променя положението си. При добре извършен ремонт тези отклонения са сведени до минимум. Мъжките часовници и Дамските Часовниците от по-висок клас, които работят на 28 800 удара за час или дори 36 000 удара поддържат отклонение до около 2-3 секунди за 24 часа. За да давате по-малко пари за поправка на оригинален часовника, е необходимо на всеки 4-5 месеца да се прави профилактика на въпросен часовник. При нея се измиват старите масла, което предпазва часовника от износване и се нанасят нови смазочни масла, за да може марковия часовник да работи плавно и да не се износват вътрешните компоненти на механизма.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: