История на швейцарските часовници

Швейцария е синоним на много неща – шоколад, банки, ножове. Часовниците обаче са направили тази държава най-известната в производството при различните браншове.

Швейцарците си преписват най-големи заслуги в областта на часовникарството и производството на иновативни часовници, но всъщност не е така. Всичко започва от Германия.

През 17 и 18-ти век Германия е била държава с много добре развита икономика и огромно производство. По това време Швейцария е била бедна и мизерна държава с много слаба икономика. Жителите на Швейцария са търсили препитание точно в Германия. Германците по това време са били лидери в производството на различни стоки. Швейцарците един вид били експлоатирани в работата, но за сметка на това те научили един много добър и ползотворен занаят – часовникарството. С течение на времето занаята се пренесъл на местна почва и започнал да се развива. В средата на 18 век вече излизат на пазара някои марки часовници, които с течение на времето се развиват и днес са до болка познати в цял свят. Това са марките часовници Tissot, Doxa, Rado, Continental, Swatch, Certina, Breitling, Bulova и много други марки часовници. Швейцария е страната с най-голямо производство на часовници. Може би бройката на произвежданите марки часовници надвишава 300-400 имена на часовници.

Швейцарските часовници се славят със своята изключителна прецизна изработка на механизмите на самите часовници, както и на точността на механизма.

За съжаление китайските производители на часовници масово произвеждат в днешно време прекалено много имитации на тези луксозни часовници и по този начин спада реномето на самите марки.

http://www.protime-bg.com/chasovnici/часовници-произведени-в-швейцария/

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: